Cookise

 

 

Polityka plików “cookies” serwisu sayhello.com.pl

1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. 2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. 3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do: a) możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu b) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę c) do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika. 4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności. 5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego 6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika. 7. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach: – Mozilla Firefox: www.support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka – Internet Explorer: www.support.microsoft.com/kb/278835/pl – Google Chrome: www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647 – Safari: www.safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/ 8. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.

RODO (Rozporządzenie Ogólne o Ochronie Danych Osobowych ) od 25.05.2018

Szanowny Użytkowniku, Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”). W związku z tym, jesteśmy zobowiązani do udzielenia podstawowych informacji dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych po dniu 25 maja 2018 r.: Przetwarzane dane osobowe są gromadzone podczas korzystania przez Ciebie z naszych usług, w tym przeglądania stron internetowych oraz serwisów należących do grupy naszych spółek powiązanych kapitałowo lub osobowo. Dane osobowe zapisujemy poprzez pliki cookies, które są zainstalowane na stronach internetowych naszych spółek. Twoje dane osobowe są przetwarzane w celu zawarcia i wykonania umowy, wykonania ciążących obowiązków prawnych, wykrywania nadużyć, marketingu bezpośredniego, tworzenia zestawień, analiz, statystyk oraz wsparcia działu obsługi. Podstawę prawną do przetwarzania Twoich danych osobowych stanowi konieczność wykonania umowy, a w pozostałych przypadkach wyrażona przez Ciebie zgoda bądź nasz prawnie usprawiedliwiony interes. Administratorem Twoich danych osobowych jest SayHello z siedzibą w Warszawie (00-842) przy ul. Łuckiej 15 lok.324, adres e-mail: biuro@sayhello.com.pl, natomiast współadministratorami danych osobowych są podmioty powiązane kapitałowo lub osobowo z Administratorem. Jakiekolwiek uwagi, wnioski lub zastrzeżenia możesz kierować do Administratora. Jednocześnie, jesteś uprawniony do wykonywania swoich praw względem każdego ze współadministratorów. W celu dopasowania naszej oferty do Twoich indywidualnych potrzeb, współpracujemy z partnerami zewnętrznymi, którzy nie wchodzą w skład grupy naszych spółek. W każdym przypadku powierzenie Twoich danych odbywa się zgodnie w przepisami RODO, na podstawie odrębnej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych. Udostępnienie danych osobowych jest Twoją dobrowolną decyzją, jednak brak Twojej zgody na przetwarzanie uniemożliwi skorzystanie z oferty SayHello bądź podmiotów powiązanych kapitałowo lub osobowo. W każdym momencie masz prawo do żądania dostępu do treści Twoich danych osobowych, ich poprawiania, sprostowania, przeniesienia oraz do ich usunięcia (prawo do bycia zapomnianym), ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. W każdym momencie masz prawo do wycofania zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Oświadczenie o wycofaniu możesz złożyć poprzez przesłanie wiadomości e-mail na adres: biuro@sayhello.com.pl lub na piśmie. W przypadku nieskorzystania z oferty SayHello bądź spółek powiązanych kapitałowo lub osobowo, Twoje dane zostaną usunięte po odwołaniu przez Ciebie zgody albo gdy staną się niepotrzebne do celów, do których zostały zgromadzone. Administrator będzie przetwarzał dane osobowe w zakresie i terminie wynikającym z przepisów.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

3 + 1 =

Adres biura

ul. Łucka 15 lok. 324
00-842 Warszawa
Godziny pracy: pn.-pt. 08:00 – 17:00